100% geld terug garantie     --
doorbitch proof     --
Nederlands handwerk     --
latex gratis thuis / afhaalpunt

0
U heeft geen producten in uw winkelwagen.

0

×

Registreren

Voornaam & achternaam

Gebruikersnaam & wachtwoord

of inloggen

Voornaam is verplicht
Achternaam is verplicht
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
E-mailadres is verplicht
This email is already registered!
Wachtwoord is verplicht
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
De algemene voorwaarden zijn verplicht
Email or Password is wrong!

Wat is een fetish / kinky party?


fetish kinky party

 

Wat kan ik verwachten? Wat is gangbaar? Hoe ga je goed voorbereid naar je eerste fetish / kinky feest? Hieronder staan de antwoorden op deze en nog veel meer vragen.
 
 
Een fetish / kinky party is een party met een bepaalde dresscode. De dresscode bepaalt of er sprake is van dit soort feesten. De dresscode is altijd dat je kleding draagt van lak, leer of latex. Daarnaast heeft ieder feest aanvullingen op deze 3.
 
Niet voldoen aan het kledingsvoorschrift betekent dat je geen toegang krijgt tot het feest. 
fetish kinky party
 
Er is geen duidelijk onderscheid tussen een fetish of een kinky party. Ik heb zelf het idee dat deze begrippen tamelijk willekeurige gebruikt worden. Zeker kinky zie je vaak terugkomen in de naam van het feest. Alle info hieronder heeft dan ook betrekking op beide namen.


Wat kan je verwachten op een fetish / kinky party?

 
Over het algemeen kan je de volgende elementen verwachten. Uiteraard is er muziek. De muziek bestaat altijd uit dance muziek. Waarom? Ik weet het niet. Vind je dance muziek niets dan heb je qua muziek dus een zware avond.
 
Vaak zijn er meerdere zalen met muziek, een rookruimte, speelruimtes en een omkleedruimte. Er zijn toiletten, barren, EHBO en alles wat gangbaar is op een ander feest. Een redelijke open deur allemaal. Je belandt dus niet in een vage en duistere omgeving waar 1 grote orgie aan de gang is.
 
 
Dus, en ik kan dit niet nadrukkelijk genoeg zegggen, een fetish of kinky feest heeft niets met een orgie te maken. Je hoeft dus niet bang (als je dat al bent ;-)) te zijn dat je eenmaal over de drempel in een "ik moet meedoen aan een seksfeest" belandt. Echt niet? Nee, nee, nee.
 
En vliegen de mensen aan vleeshaken door de lucht? (dat is vooroordeel nummer 2 over de fetish scène). Ook daar ga ik je in teleurstellen (of geruststellen). Ja, je hebt het waarschijnlijk gezien bij een histerig tv programma laat op de avond.
 
Het feest Wasteland mag graag extremen laten zien in shows. Dus ja, daar kan als show zoiets zichtbaar zijn. Dit zijn acts. Zulke uitingen zul je vanuit de bezoekers niet zien. Vat dit niet op als dat ik de behoefte zou hebben om de fetish scène gematigder af te schilderen dan zij is.
 
Ik vind alles wat vliegt door de zaal prima, spontane orgies ook en en alles wat iemand kan verzinnen om te willen doen ook. Alleen is dat niet representatief voor de Nederlandse fetish scène.
 
Geen orgies dus en het feest vindt voornamelijk óp de dansvloer plaats.
 
 
 
 

Wat is de gemiddelde leeftijd?

 
De gemiddelde leeftijd ligt zo tussen de 35 en 45 jaar. Op de ene party is de gemiddelde leeftijd wat lager, de ander wat hoger.
 
Hieronder een leeftijdsverdeling van Bitch 7 oktober 2017. De grafiek komt uit Partyflock. Ik denk dat de gemiddelde leeftijd bij Bitch lager was. Facebook is steeds meer Partyflock aan het vervangen als communicatiemedium van de fetish scène.
 
fetish feest leeftijdsverdeling

Zijn er ook mensen van in de 30 en 20? Ja dus. Alleen veel minder. In de 20 is het vaak niet meer dan een handje vol. In de jaren dat ik rondloop in de scène heb ik de gemiddelde leeftijd ook niet echt zien wisselen.
 
Blijkbaar heeft het voor veel mensen levenstijd nodig om je aangetrokken te voelen tot fetishfeesten en de scène die daar rondom heen hangt. 

Voel je (ook) zeker welkom als je jonger (en ouder) bent. Dat ben je namelijk ook. 

 

 Wat nou als ik geen fetish heb / niet kinky ben?

Naar een fetish / kinky party gaan betekent niet dat je een fetish moet hebben / kinky moet zijn. Een fetish / kinky party betekent dat er een dresscode gehanteerd wordt met onder andere lak, leer, latex. Je mag, en kunt gerust de hele avond ook lekker dansen.

 Geen probleem, niemand vindt dat raar. Er wordt ook niets van je verwacht qua handelen. Het is zeker niet zo dat er van je verwacht wordt dat je onderdeel bent van seksuele activiteiten. Niets moet, alles (nou ja, heel veel dan) mag.

 

 

Wij willen swingen. Kan dat op een fetish / kinky party?

Je zult merken dat op fetish / kinky partys veel mensen komen die swingen. Als geïnteresseerde in swingen zijn dit soort feesten een ideale manier om gelijkgestemde mensen te ontmoeten. Je hebt de mogelijkheid om contacten te leggen, af te spreken, of na het feest te "afteren".

 

Alle vormen zijn gangbaar en ook hier geldt weer "niets moet, alles met de bekende beperkingen mag".

 

Hoe ga je met elkaar om?

 
Je zult merken dat de mensen op een fetish / kinky party heel gemoedelijk, vrij en open met elkaar omgaan. In ieder geval heel anders dan in de normale kroeg. Mensen zijn goed aanspreekbaar en staan over het algemeen open voor contact. Uiteraard ligt dit natuurlijk ook helemaal aan jezelf, maar mijn ervaring is dat je daar weinig moeite voor hoeft te doen.
 

Op een fetish / kinky party geldt daarnaast dezelfde omgangsvormen als in het dagelijks leven. Een "vrij" feest betekent ZEKER niet dat je zonder toestemming aan mensen kunt zitten. Net als in het dagelijks leven is het ongewild aanraken / betasten van medemensen een stafbaar feit. Op dit soort feesten is dit niet anders. Dus gewoon van anderen afblijven zonder dat je daar toestemming voor hebt.

 
 

Is seks mogelijk?

 
Ja, je bent vrij om met wederzijdse instemming (en misschien nog wat relationele) seks te hebben met anderen. Besef dat niet iedereen het hierom te doen is en dat afgewezen worden een normaal onderdeel is van toenadering tot anderen zoeken. Het is net de gewone wereld ;-)
 
 
De fetish / kinky feesten vallen het best te omschrijven als dance feesten met een dresscode waar het toegestaan is om seksuele omgang te hebben met elkaar of met anderen.
 
Je zult overigens weinig expliciete seks zien op een feest (op de dansvloer). Het is (meestal) toegestaan, maar weinig mensen maken daar, op de dansvloer, gebruik van.
 
 

Zijn er speelruimtes / darkrooms?

 
Op iedere party zijn speelruimtes / darkroom achtige ruimtes waar de gelegenheid is om seks te hebben. Deze zijn bijna altijd gescheiden van de dansruimtes. Het kan zijn dat je als man alleen niet toegelaten wordt in een ruimte waar seks mogelijk is.
 
Daarnaast is het mijn ervaring om te zorgen dat je goed overzicht (dat gaat lekker in een darkroom) hebt over jou en je partner.
 
 
Wees je er vooraf van bewust of je met elkaar intimiteit wilt hebben of dat anderen daar onderdeel van mogen zijn.  Het is mijn ervaring dat anderen toenadering zullen zoeken tijdens je actie. Je dus zelf een grens moet trekken wat je wel en niet wilt. Let hier goed op. Dit kan vervelende (en ongewenste) situaties voorkomen. En het gaat sneller dan je denkt.
 
 
Niet op alle feesten is het toegestaan om seksuele handelend te zijn op de dansvloer. Dit heeft met het de vereiste vergunningen van een locatie te maken. Nu ik dit zo schrijf kan ik het me bijna niet voorstellen, maar voor een fetish / kinky party moet een locatie een speciale vergunning hebben en niet alle gemeenten verstrekken zo'n vergunning.
 
 

Kan ik mij omkleden?

Op iedere party is de mogelijkheid om je om te kleden. Je hoeft je dus niet thuis al om te kleden en in je fetish outfit in de auto naar een party. Uiteraard ben je hier vrij in. Verwacht van de omkleedruimtes over het algemeen niet al te veel.

 

Veel accomodaties zijn niet goed ingericht op het omkleden van een paar honderd tot duizende bezoekers. Je zult het vaak ergens in de intreehal moet doen, staand en het is vaak heel druk.

 

Lockers of een garderobe voor je "normale"kleding is altijd wel beschikbaar.

 
 

Wat is de dresscode?

 
Zoals ik al eerder schreef, heeft ieder fetish / kinky party een dresscode. Deze bestaat (bijna) altijd uit lak, leer of latex kleding. Vaak is deze dresscode aangevuld met nog andere kleding. Ik raad je aan om bij ieder feest je goed te verdiepen in de specifieke dresscode. Niet voldoen aan de dresscode betekent dat je geen toegang krijgt tot de party
 
Besef dat je naar een erotisch geladen party gaat. Moeite doen voor de dresscode wordt door je medefeestgenoten en de organisatie zeer gewaardeerd. Overdressed zijn kan niet op een fetish party!
 
Besef ook dat "helemaal naakt" niet altijd gewaardeerd wordt op een feest.
 
 

Word ik toe gelaten op een fetish / kinky party?

 
Bij de meeste fetish / kinky partys is het toegangsbeleid dat een man vergezeld is van een vrouw. Vrouwen hebben altijd toegang tot de party. Uiteraard moet je wel voldoen aan de meerderjarigheidregels (let op, soms kan dit 21 jaar zijn) en je moet voldoen aan de dresscode.
 
Er zijn partys waar mannen alleen beperkt toegelaten worden en er zijn ook partys waar geen specifiek toegangsbeleid is voor alleengaande mannen.
 
Mijn advies voor een alleengaande man is om je vooraf te verdiepen in het toegangsbeleid. Dit om teleurstellingen te voorkomen. Eventueel kan je vooraf contact zoeken met de organisatie van een party om duidelijk te krijgen of je toegelaten zult worden.
 

 

Wat voor schoenen draag ik op een fetish / kinky party?

Gangbaar voor vrouwen zijn high heels. Is dit verplicht? Nee, maar het maakt wel je outfit. Het is wel verstandig om altijd een goed loopbaar (tweede) paar schoenen bij je te hebben. Zo halverwege de avond zie je veel vrouwen de gang maken naar de locker om van schoenen te wisselen.
 
Voor mannen is het gangbaar om boots achtige schoenen of laarzen aan te hebben. Kisten voldoen prima en andere, wat ruigere schoenen ook. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat je op je sneakers komt, tenzij dit past in je outfit (sportswear of iets dergelijks).
 

 

Waar laat ik mijn geld, pasje, sleuteltje van de locker?

 
Je zult merken dat de fetish outfits weinig tot geen zakken hebben. Een festival pols of armtasje voldoet in dat geval prima.
 
 

Zijn er condoom?

 
Ze zullen er vast zijn, maar ik weet het niet zeker (bij alle feesten). Indien je dit soort intenties hebt dan adviseer ik je om zelf condooms mee te nemen. Dit bespaart je een zoektocht op een mogelijk verkeerd moment.
 
 

Hoe kom ik aan een geschikt outfit voor een fetish / kinky party?

Die haal je bij mij ;-). Assortiment dames of assortiment heren. Straks kan je weer verder lezen. 
 
Wat vooral hier over te zeggen valt is dat het een heel slecht idee is om op de dag van het feest te gaan shoppen voor je eerste outfit. Je moet dan slagen, wat mij toen heel veel stress heeft opgeleverd.
 
Neem hier rustig de tijd voor, verdiep je in wat je graag aan zou willen hebben en zorg dat de aanschaf van je nieuwe outfit geen onderdeel van de "spanning' is. Die is er namelijk al genoeg de eerste keer.
Mijn advies is om niet zo maar ergens naar binnen te stappen, maar je uitgebreid te laten voorlichten. Je wilt immers graag info van iemand die zelf ook naar de feesten gaat. 
En ik snap dat het de eerste keer heel spannend is en dat jullie je misschien wat ongemakkelijk voelen bij het idee. Maar no worries, we hebben de tijd en ik neem ook alle tijd om jullie helemaal bekend te maken met wat er komen gaat.
 
 

Welke fetish / kinky partys zijn er allemaal?

In Nederland zijn wij gezegend met de hoogste fetish / kinky party dichtheid van de wereld. Hoe bijzonder is dit! Bijna ieder weekend kan je aan de kinky lampen hangen.
 
Voor een overzicht van alle fetish / kinky feesten met de dresscode lak, leer, latex zie deze pagina.
 
 
 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren