Hier de allerlaatste info hoe te voldoen aan de BITCH kleding dresscode. Niet voldoen aan de dresscode betekent geen toegang tot het feest.
Dit artikel is recentelijk gebruikt door de BITCH-organisatie in de BITCH facebookgroep ter verduidelijking van de dresscode.
 
 
Daarnaast geef ik je een aantal tips. Niet zozeer dresscode gericht, maar nuttige en praktische info gericht op het feest in algemene zin.
Voor alle vragen rondom (beschikbare) tickets, neem contact op met de organisatie van BITCH of stel je vraag in de BITCH groep op facebook.
 

 
 BITCH 2018 aftermovie van Crazyland bv
 
 

BITCH kleding dresscode

De kleding dresscode van BITCH is vooraf aan het feest een regelmatig onderwerp van gesprek op forums als partyflock en facebook. De feestganger beseft dus (hopelijk) dat de dresscode een belangrijk onderdeel is van het feest.

 

 

 

Overigens is dit natuurlijk ook zo, want niet voldoen aan de dresscode betekent dat je niet toegelaten wordt tot het feest. Ook al heb je een geldig toegangsbewijs en (nog erger) geld gestoken in een outfit dat dus niet voldoet.

 

B-I-T-C-H 2020-02-01

 

Wat is een kleding dresscode feest zoals BITCH

Een dresscode feest zoals BITCH is een feest met een speciaal kledingvoorschrift. Voldoe je wel aan dit voorschrift dan krijg je toegang, qua kleding, tot het feest.
 
Uiteraard behoor je ook te voldoen aan de verdere eisen. Wees op de hoogte van de richtlijnen van het feest. Dat bespaart je onaangename verrassingen. Daarnaast is BITCH, net als alle andere fetishfeesten, een erotisch feest.
 
 
 
Tip Let op met parkeren in de buurt van de locatie van Bitch. Recentelijk is het parkeerbeleid gewijzigd.

 
Maar let hier dus op. Je erotisch kleden is dus niet een garantie dat je voldoet aan de dresscode van een fetishfeest als BITCH. Er geweldig sexy uitzien in je stoffen lingerie betekent nog steeds dat je niet toegelaten wordt tot dit fetishfeest.
 
Het gaat er dus om dat je voldoet aan de fetish kleding voorschriften van het feest.
 
Aangezien de fetishfeesten in de erotische hoek zitten, wordt een sexy fetish outfit wel zeer op prijs gesteld.
 
 

De Doorbitch van BITCH

Of je voldoet aan de dresscode bepaalt bij BITCH (en ieder ander fetishfeest) de Doorbitch. Zij beoordeelt of jouw outfit conform de richtlijnen van het feest is.
 
Haar oordeel is altijd bindend. Indien je (outfit) voldoet, heb je toegang tot het feest.
 
Het passeren van de kaartcontrole zegt niets of de Doorbitch je toe gaat laten. De Doorbitch staat immers na de kaartcontrole. Zij is de poortwachter tussen de omkledende en de feestende gasten.
 
 
 

Geen BITCH kleding dresscode

Wat sowieso buiten de BITCH dresscode valt is stoffen kleding. Dus ook stoffen lingerie en andere pikante jurkjes e.d. Hoe mooi ook en hoe geweldig je er ook mee uitziet. Hiermee word je niet toegelaten.
 
Stoffen kleding voldoet niet aan de dresscode van BITCH.
 
Burlesque kleding (van stof) voldoet niet aan de dresscode van BITCH. Stoffen uniformen voldoen dus ook niet aan de dresscode.
 
En combat kleding, voetbal outfits, smokings, leuke boxershorts van stof en andere stoffen geile outfitjes ook niet.
 
 
Tip Print je toegangsbewijs. Digitale toegangsbewijzen (op je mobiel bijvoorbeeld) geven geen toegang. 
 
 
Lastiger voor sommige mensen is dat fishnet kleding ook niet is toegestaan. Je kent ze wel. Van die pantypak achtige one piece afterparty pakjes. Heel sexy, maar geen fetish. Dus geen toegang.
 
Helemaal lastig is de categorie "wetlook". Wetlook is een syntetishe, rekbare stof met een glimmende uitstraling. En voor de verwarring...het lijkt op lak en leer. Je zult prachtige, kinky outfits van wetlook tegenkomen, maar......
 

........wetlook voldoet niet aan de dresscode van BITCH.  Dit is recentelijk nog benadrukt door de organisatie van BITCH.

 

Hoe herken ik wetlook?

1. het is een stof
2. het glimt als een syntetische stof
3. je kan het goed oprekken
 
 
 

 Wat is de BITCH dresscode?

Lak, leer, PVC, metaal, latex (en datex en neopreen) en veren vallen 100% binnen de BITCH dresscode. Combinaties van deze materialen vallen dus ook binnen de dresscode.
Bodypaint en body art (o.a. creaties met isolatietape) zijn ook toegestaan.
 
Wil je 100% zeker zijn dat je toegang krijgt, dan adviseer ik je om een outfit aan te hebben dat volledig bestaat uit bovenstaande materialen.

 

Wat is lak?

 
Lak (kleding) is een uiterst glimmende laag die op een stoffen kledingstuk zit. Je ziet de stof dus niet (zit aan de binnenkant op je huid). Nog een kenmerk van lak is dat het niet rekt (bij veel kracht op je lakoutfit scheurt de laklaag).
 
De laklaag moet fris ogen en mag niet ingescheurd (krakkele-ig of brokkelig) zijn.

Wat is leer?

 Leer is de bewerkte huid van een dier waardoor deze beschikt wordt om te verwerken tot bijvoorbeeld kleding. Echt leer is dus een natuurproduct (met toevoegingen).
Daarnaast is imitatieleer toegestaand. Vaak wordt dit PU-leer genoemd. De essentiële voorwaarde is echter dat het "niet van echt te onderscheiden is". Het moet "het gevoel en de uitstraling" hebben van echt leer.

 

 

Wat is PVC?

PVC is een plastic en wordt in zeer veel toepassingen gebruikt zoals in regenkleding.

 

 

Wat is (een) metaal (outfit)?

Hiermee wordt bedoeld een outfit bestaand uit bijvoorbeeld geketende metalen ringen (maliënkolder), metalen platen of schubben en metalen kettingen. Ook als dit van plastic is.

 

Als drager van het metaal of plastic mag stof gebruik worden alleen als de stof volledig bedekt wordt door het metaal of plastic.

 

 

Wat is latex?

Latex is natuurlijke rubber (van de rubberboom), lijkt in niets op stof, is zeer elastisch en op de juiste manier behandeld glimt het enorm. Qua materiaal is het vergelijkbaar met de binnenband van je fiets.
 
Latex wordt aansluitend op de huid gedragen en kleedt geweldig af.

 
En speciaal voor diegene die op de laatste BITCH dacht dat ze een latex catsuit aanhad....indien je voor het eerst, zonder glijmiddel,  eenvoudig een glimmende catsuit aantrekt, dat ook nog eens overal perfect aansluitend op je huid zit. ..... dan weet je welhaast zeker dat het géén latex is.
 
 
Ter indicatie, zie onderstaande instructiefim voor het aantrekken van een latex legging. Als je voor het eerst binnen 5 minuten een latex legging aan krijgt in mijn winkel dan heb je het heel goed gedaan.
Ter geruststelling voor jij in een latex legging en alle andere latex kleding ... een paar keer oefenen in combi met mijn ervaringstips en het is geen enkel probleem meer.
 
 
 Instructiefilm aantrekken latex legging van Maikel latex kleding

 

 

 

 

Wat is datex?

Datex is een rubberlaag (buitenkant) op stof (op je huid). Het lijkt op latex, alleen glimt het veel minder. Voor mensen die het contact van latex op de huid niet prettig vinden, is dit een alternatief.
 
 
 
Tip Koop je kaarten voor BITCH tijdig. Dit feest is maanden van tevoren uitverkocht.
 
 
 
 


Wat is neopreen?

Neopreen is een syntetisch rubber. Kort door de bocht ken je het waarschijnlijk als een surf- of zwempak. Zo klinkt het natuurlijk niet geil, maar ook hier zijn zeer sexy outfits van te maken. En je wordt er zeker heet van op een feest :-).

 

 

 

Wat zijn veren (creaties)?

Veren komen natuurlijk van een vogel. Ongetwijfeld heb je ook imitatieveren. Tegenwoordig heb je veren in allerlei kleuren en grootte. Als je veren draagt op stof dan is het belangrijk dat de stof volledig bedekt wordt door de veren.

 

 

 

Richtlijnen body paint en body art

Bij body paint dient, indien je een stoffen string draagt, deze onderdeel te zijn van het ontwerp. De huid rondom de string vormen dus samen met de string een vlak waar de string in overloopt.

 

Bij body art dienen lijnen en mozaieken van tape een artistieke creatie te creeren.

 

Zijn er twijfelgevallen?

Tegenwoordig zijn er veel afgeleide stoffen van lak, leer en latex en PVC in omloop. Voorbeelden zijn allerlei kwaliteiten imitatieleer (zie boven). De afgeleide stoffen blijven onderdeel van discussie.

 
Het is aan het oordeel van de doorbitch of de afgeleide stoffen in voldoende mate het fetishkarakter benadrukken.
Mijn advies is (om zonder meer toegang te krijgen van de Doorbitch tot BITCH) "Draag alleen lak, leer, PVC, metaal, veren of latex (of neopreen of datex)!" Of bodypaint of body art dus.

 
Zijn stoffen sokken in schoenen (geen onderdeel van je zichtbare outfit) een twijfelgeval? Nee. Zijn stoffen sokken in een sportwear outfit een probleem. Misschien.
 
 
Het is in zo'n moment dus aan het oordeel van de Doorbitch of je outfit voldoende fetish is. Is een biesje stof op een lakjurkje een probleem. Vast niet. Mag een combinatie van latex en een randje stof? Geen probleem.

 
Houd zelf als vuistregel aan dat maximaal 10% van je outfit uit stof mag bestaan. En dat de stof niet nadrukkelijk aanwezig mag zijn, dus bijvoorbeeld je borsten bedekt.

 
 
Tip Op facebook kan je lid worden van de BITCH familie groep. Dit is een leuke manier om de organisatie , de DJ's en je medefeestgenoten te leren kennen.
 

 
Oh ja, onderbroeken, slips en BH's van niet lak, leer, PVC, metaal, latex zijn niet fetish en dus niet toegestaan. Bovendien is een slip onder je latex jurkje echt niet geil. Niet doen dus.
Troost je maar met de gedachte dat iedereen op ieder fetishfeest er zonder ondergoed bijloopt.
 
 
 
Besef dus heel goed dat als je zelf de randen van de dresscode opzoekt je een oordeel kunt krijgen dat je niet toegelaten wordt. Het kan zelfs zo zijn dat je de eerste keer wel langs de Doorbitch komt (bijvoorbeeld op een heel druk moment)......

 
.......... en de tweede keer niet.

 
En dat is geen kwestie van pech hebben. Je bent dus al die tijd onderdeel geweest van een fetishfeest waar jouw outfit afbreuk aan heeft gedaan.
 
 

Ik twijfel

Twijfelt je of je outfit voldoet aan de fetish eisen? Neem vooraf contact op met de organisatie van het BITCH feest om jouw outfit te laten beoordelen. Doe dit bij de geringste twijfel.
BITCH kleding dresscode dames
 
 
Tip Bij twijfel neem op facebook contact op met Tido van Haarlem (teamleider kledingvoorschrift controle van BITCH) wonende in het prachtige.....Haarlem.
 

 
Niets zo vervelend voor jou en de mensen in je omgeving als je op basis van je outfit niet toegelaten wordt.

BITCH kleding dresscode heren

Mijn advies is koop je outfit voor Bitch (en ieder ander fetish feest) bij een gerennomeerde fetish winkel / webshop. En let dan goed op dat je een goedgekeurd outfit koopt.

 

Een extra opletter bij het aanschaffen van je outfit zijn de winkels die zowel fetish als niet fetish kleding verkopen. De outfits zullen misschien niet altijd strikt gescheiden zijn (wel fetish en niet fetish).


Bovendien hanteren de verschillende fetishfeesten ook weer verschillende fetish kleding eisen.

 

Winkels (online en fysieke) zijn dus niet altijd ingericht op de specifieke dresscode van in dit geval BITCH. Let op indien outfits van verschillende soorten materialen gezamenlijk gepresenteerd worden.

 

Of bij kreten als "dit bekende merk is altijd goed". Of toevoegingen op de bekende lak, leer, latex, PVC als KA-leer en imu-lak Dit kan erg verwarrend zijn tot zelfs misleidend.

 

Let ook goed op bij aankopen via Marktplaats en bij geleende kleding. Laat je goed informeren en misschien nog wel belangrijker ...... weet wat je zelf draagt.

 

Pas ook op in Google met gedateerde info. Ik zie een Viva forum bijdrage waar verkeerde info in staat en zo zijn er nog wat pagina's met gedateerde info.

 

Aangezien ik alleen latex kleding verkoop, zijn alle outfits in mijn webshop 100 % BITCH Doorbitch proof. Overigens ook voor alle andere fetishfeesten in Nederland.

 

Ga dus ook voor de zekerheid van een geweldig latex outfit.

 

Ga naar ...  Dames KLEDING .... 100% toegang tot BITCH

En  hier .....HEREN KLEDING .... 100% zeker doorbitch proof voor BITCH