latex kleding onderhoud

 

 

 

 

Wat een gedoe altijd, je latex broek of jurk aantrekken? Nee hoor,  jij in je latex / rubber kleding vereist een paar keer oefenen. Het is vanaf nu een eenvoudig klusje. 

 

Hieronder staan de 4 belangrijkste stappen uitgewerkt. Resultaat......ook jij gaat vanaf nu nog relaxter jouw latex / rubber broek en andere kleding aan doen.

 

 

 

Tip 1. Latex kleding "zet" je op je lichaam 

 We zijn gewend om onze kleding aan te (letterlijk) trekken. Beide handen om de broeksband bijvoorbeeld en ophoog trekken. Met latex kleding werkt dit niet. Je trekt hoogstens de band van bijvoorbeeld je broek. 

 

Latex kleding zet je op je lichaam.  Latex zuigt zich namelijk vast op je lichaam en zit dan zo als het zit. Je zult eerst de latex los moeten halen van je lichaam en dan op de plek "zetten" waar het moet zitten.

 

Dit verklaart ook waarom latex vaak in de loop van de avond anders gaat zitten. Door vocht tussen je huid en de latex verplaatst de latex zich naar de plek waar het volgens het model moet zitten (of dat lekkerder is hangt van de pasvorm af).

 

 

latex herenshirt "aantrekken"

Een herenshirt doe je eerst aan zonder de rits dicht te doen. Zet de naden van de schouders goed in het midden van je schouders. Zet vervolgens de latex strak op de schouders. Werk daarna van boven naar beneden de latex goed strak tot op de heupen. Let op de middennaad van je latex. 

 

Zodra de achterkant van het shirt goed zit, doe je de rits dicht. Blijkt dat het shirt dan nog niet helemaal  goed zit, dan ga je met je vlakke hand in het shirt. En nee, dat is dus niet je eigen hand, tenzij je heel lenig bent.

 

Om je latex niet te beschadigen doe dit met de handpalm naar de latex (dus de nagels op de huid). Door de latex los te duwen van de huid kan je deze (beperkt) verplaatsen.

 

 

Latex jurk met rits aan de voorkant

Een latex jurk met de rits aan de voorkant doe je op dezelfde manier aan als het shirt hierboven. Eerst de achterkant goed zetten, zodat de latex op de rug strak komt te staan. Daarna de rits sluiten.

 

Worden je borsten platgedrukt dan: 1. heb je de jurk te ver naar beneden gedrukt, 2. heb je een made in China jurk zonder coupe, 3. heb je ze nog niet even handmatig gelifd.

 

 

 Latex jurk met rits aan de achterkant

Met een latex jurk met rits aan de achterkant is extra assistentie erg wenselijk. Heb je een haltermodel met een korte rits dan is de truc dat de jurkdrager let dat de voorkant recht omhoog (en in het midden) gaat. De extra hulp zorgt dat de achterkant zo omhoog gaat.

 

Een jurk loopt vast ergens aan de bovenkant van je dijbenen. En je weet in het begin natuurlijk niet precies waar. Om te voorkomen dat je je jurk te laag op je benen, doe het volgende. Stap in je jurk en til met duim  en wijsvinger de HELE jurk tot in je taille.

 

Niet eigenwijs zijn, dus breng de jurk zo over je billen naar boven. Ik snap dat dit niet meteen het prettigste idee is om een jurk aan doen, maar op deze manier heeft een groot voordeel. Je kunt nu namelijk eerst de jurk goed doen bij je borsten. En daarna mag de jurk naar beneden.

 

Ideaal is een ander die met de vlakke hand de jurk naar beneden begeleidt. Zo zit je jurk superglad op je lijf en altijd met de juiste ruimte bij je borsten.

 

 

Latex heren short

Een latex heren short doe je aan als een boxershort. Echter, begeleid je het pijpje naar je bovenbeen door deze los te houden van je huid. Vervolgens zet je het short over je billen.

 

Meestal zit het short dan nog te laag op de billen. In plaats van aan de band te gaan trekken ga je met je platte hand tussen de latex en je billen en duwt de latex los van de huid. Vervolgens zet de de latex een stukje hoger. Je zult merken dat het short een stukje kantelt en beter over de billen blijft zitten.

 

 

Tip 2. Siliconen glijmiddel

 

Bij het aantrekken van al je latex / rubber kleding (een legging, jurkje, short, jeans, enz) smeer zowel siliconen glijmiddel op de binnenkant van de latex als op het deel (de delen) van je lichaam waar de latex overheen moet.

 

Vooral de delen die je over je lichaam trekt. Je billen bijvoorbeeld en bij een legging beide benen en je billen.

 

Van al mijn klanten ken ik er maar 1 die het zonder glijmiddel moeiteloos lukt. Statistisch gezien is de kans klein dat jij hier ook bij hoor. Maakt het jezelf dus gemakkelijk. Zorg dat je een (klein) flesje siliconen glijmiddel bij de hand hebt.

 

 

En een handdoekje

Je insmeren kan je ook als "dienst" uitbesteden aan iemand anders. Je partner bijvoorbeeld. Dat voorkomt dat je zelf met glijmiddelhanden je rest van je ik-ga-zo-feesten-activiteiten gaat doen.

 

Het is wel waarschijnlijk dat je daarna ook het haasje bent. Er kunnen verwachtingen zijn dat dit een wederkerige handeling is. Overigens is dit al een prettige vorm van wij-gaan-een-fijn-feest-hebben-voorspel.

 

Een handdoekje om jullie handen af te vegen is hierna wel handig.

 

 

 

Tip 3. Gebruik de plaknaden

 

Een cabaretier betoogde eens dat mannen gemaakt zijn in een mal. “Kijk namelijk maar op z’n zak”. Net als dat jij daarom min of meer symmetrisch bent, is je latex dat zeker.

 

Plaknaden in je latex kleding benadrukken die symmetrie. Een plaknaad op je schouders hoort dus boven op je schouders en een plaknaad midden achter loopt dus over je wervelkolom.

 

 

Naad binnenkant been

Een handig hulpmiddel bij het aantrekken van een latex broek of latex legging is om de naad aan de binnenkant van de pijpen als ijkpunt te nemen of je latex recht zit. En niet denken dat draai ik straks wel bij als het aan is, want dat wil dus niet.

 

 

Opstropen als een panty

Een latex legging of latex broek aandoen is helemaal een handigheidje. Mijn advies is om thuis een aantal keren te oefenen. Ander sta je op een feest te prutsen en dat is niet relaxt.

 

Een legging en broek doe je aan als een panty (als man heb je hier dus geen reet aan, maar ik zal het zo verder uitleggen).

 

Hieronder een duidelijke instructiefilm hoe je een latex legging  aandoet. Ik zou de tekst hieronder toch nog lezen, want zo her en der staan wat tips die op de film niet zichtbaar zijn.

 

 

Durf te vragen!

Zorg eerst dat je voet door de onderkant van de pijp komt. Pas op met teennagels. Dit is typisch een werkje wat ook handig is om uit te besteden. Het vergt enige kracht om de onderkant van je pijp op te rekken. Je hiel als breedste punt moet er namelijk ook doorheen.

 

 

Hij onder de duim

Dus mannen, (even) op de knietjes voor de vrouw. Zodra haar hiel vast loopt, duw je met jouw duim de opgestroopte latex over haar ronding van haar hiel. Niet aan de latex gaan trekken, want dan gaat de legging kapot. Gevolg. Een chagarijnige vrouw die mij later op het feest gaat uitleggen dat jij er als een onbenul aan stond te trekken.

 

Na passage van de hiel de latex plooivrij maken. Dat zit mooier en voelt prettiger. Houd de naad aan de binnenkant in de gaten en de latex tot onder de knie omhoog (zonder plooien!) af...nee opstropen. En doe hetzelfde bij het andere been.

 

 

Voor de man (alle)

Bij een latex broek zal de pijp een eind boven de knie vastlopen. Vanaf daar dus de binnen naden in de gaten houden en de rest van de pijpen plooivrij opstropen naar je kruis.

 

 

Even handwerken.....

Om de latex toch nog een beetje te verplaatsen ga met je vlakke hand (ringen af en pas op voor je nagels) voorzichtig tussen je huid en de latex. Met je vlakke hand. En met de binnenkant van je hand tegen de latex.

 

Over het volledige oppervlak van je hand duw je voorzichtig de latex van je huid. Je verplaats de latex zo naar de beoogde plek.

 

Dit is ook een handige methode om de latex over je billen te krijgen.

 

 

....maar niet trekken

Ga dus niet aan de bovenkant van je latex trekken om deze over je billen te krijgen. Je lift dan wel lekker je billen, maar na 10 meter zitten en je billen waar ze altijd zitten en je latex voor de rest van de avond waar het niet moet zitten.

 

 

Voorkom kruistocht

Oh ja, let de eerst keer op hoe hoog de onderkant van je pijp moet zitten, zodat je kruis van je legging of broek ook daarwerkelijk in, nou vooruit dan maar, tegen je kruis aan  zit.

 

Begin je te laag, dan zit de legging of latex broek te laag en heb je ruimte tussen de latex en je kruis. En dat is niet geil (en heel irritant voor de rest van de nacht). In dit geval erken je nederlaag en begin opnieuw.

 

 

 Synchroon lopen

Wij mannen hebben nog wel eens de neiging om latex in recordtijd aan te trekken. Een beetje zoals wij thuis 's ochtends ook zijn als we in onze kleding floepen.

 

Gevolg is dat de achterkant van de top vaak te hoog zit. Of de short of jeans aan de achterkant te laag. De latex dus even op de juiste plek (laten) zetten.

 

Probeer je aankleedproces synchroon te laten lopen met de vrouw. Dat voorkomt dat je anderen afleidt in hun aankleedritueel, zenuwachtig heen en weer gaat dribbelen of non-verbaal zuchtend je partner staat aan te moedigen.

 

 

 

Tip 4. Je bent wat je ritst

 

Dit is de genoegdoeningsstap of je bij bovenstaande dacht "laat maar lullen". We gaan de rits recht (verticaal) dicht doen (bij een shirt dus). Als je in het voorgaande een beetje hebt meegedaan dan gaat de rits inderdaad recht omhoog dicht.

 

Gaat hij niet verticaal dicht dan ga je ook niet recht het feest in. Overigens is dat in het begin van het feest belangrijk. Hoe verder op de avond hoe minder dat ook bij anderen opvalt..

 

 

Wat niet past, dat rekt

Oh ja, de rits dicht doen is ook weer een handigheidje. Je zult merken dat je in de omtrek een stukje latex mist als je de rits dicht wilt doen. Of er lijkt wat lichaam uit te steken. Dat eerste gaan we hier oplossen.

 

 

Voor de sterke man (m/v)

Om de rits dicht te krijgen moet de latex op spanning komen. Hoe meer latex op haar lichaam zit ter hoogte van het begin van de rits, hoe meer rek je nodig hebt van dat deel latex net naast de rits.

 

Dit deeltje zit wel los van haar lichaam en moet dus alle benodigde rek opleveren. En dat gaat niet. Echt niet? Nee, mannen, echt niet. Als dat ging had ze de jurk wel in een maatje kleiner gekocht.

 

Voor de slimme man (m/v)

Het is slimmer om een zo groot mogelijk deel van de latex los van haar lichaam te halen (je doet het jurkje dan in feite weer open) en geeft een ruk(je) aan de latex en zorgt dat je het jurkje meteen weer (uitgerekt dus) naar haar lichaam brengt.

 

Het resultaat zou moeten zijn dat de latex uitgerekt op haar lichaam zich vast zuigt.

 

 

Vermijd contact

Wil je niet bij voorbaat de avond verpesten realiseer je dan 2 dingen: 1. je partner staat waarschijnlijk op 12 cm hak half gedraaid met de buurvrouw (m/v) te praten, dus de scheidslijn tussen stabiel en instabiel is wazig; 2. op het moment dat jij een ruk geeft aan haar latex vliegt zij naar voren waar jij dus staat.

 

Het is belangrijk om dit soort contact te vermijden.

 

 

Verwachtingsmanagement

 Vertel dus even wat je gaat doen en ga heel dicht op haar staan. Ik ga in zo'n situatie met mijn borst tegen haar borst aan staan...... ga langzaam met mijn mond naar haar oor........ en fluister haar zachtjes in haar oor dat er .........een godvergeten harde ruk aan zit te komen. 

 

 

Latex aantrekken in ontwikkeling

 Ook het latex aantrekken staat niet stil. Het kan nog slimmer zijn om aan diegene even te vragen of de handen in de zij gedaan willen worden. Ja, op het moment dat jij de latex op spanning brengt.

 

Dan wordt de latex op z'n plek gehouden door de andere handen en kan jij even meelullen met de buren. Of gewoon de latex expert uithangen.

 

 

Ritsen zonder remmen

Nu volgt (weer) een teamactiviteit. Jij gaat met je siliconenvrije vingers (ja toch?) beide ritsdelen in elkaar zetten. Vraag de eigenaar van de latex of die gelijktijdig beide ritsdelen vlak boven jouw handen bij naar elkaar toe brengt.

Zo doe je samen de rits, beetje voor beetje dicht. In het begin van het jaar gaat het wat langzamer, bij het naderen van de zomer gaat het wat sneller.

 

 

Ritsen met remmen

 En zorg dat het flapje (als dit er zit) niet tussen de rits komt. En zorg zeker niet dat de huid tussen de rits komt. En ZEKER niet als het een metalen rits betreft. Je bent niet de eerste die naar de Eerste Hulp mag in je latex outfit.

 

De verpleegkundigen in hun tenuetje staan te dringen om jou los te knippen van jouw tenuetje. Resultaat in ieder geval...jij naar de klote, latex naar de klote. Houd de rits tijdens het dicht doen dus altijd los van de huid.

 

Zoooooo.

Met deze kennis ben jij ook de latex aantrek expert. Alle reden om lekker te gaan shoppen. Je latex aantrekken is nu helemaal een feest.