Vivishine II

 

 

 

Vivishine en latex

"Hoe kan het dat jouw latex kleding wel zo glimt?", vroeg ze, terwijl ze beurtelings naar mijn latex kleding en naar haar latex jurk keek.

 

“Gebruik je Vivishine?”, was mijn wedervraag. Voor mij een niet heel uitzonderlijke start van een praatje op een fetish feest.

 

Vivishine latex kleding onderhoudsmiddel

 

Wat is Vivishine?

Vivishine is de merknaam voor een vloeistof die latex (kleding) laat glanzen. Daarnaast wordt Vivishine gebruikt om latex kleding te onderhouden en te bewaren. Vivishine vormt een dunne laag op de latex waardoor het zijn karakteristieke glimmende oppervlak krijgt.

 

 

Glijmiddel en Dreft

Latex (ook wel rubber) kleding en Vivishine…..wat een shiny combination. Oh ja, en wat Dreft (ja, je leest het goed) en siliconen glijmiddel.  Ik gooi meteen de merknamen er in. Dan is daar geen verwarring over.

 

Overigens hoef je niet getrouwd te zijn met Dreft als schoonmaakmiddel. Andere afwasmiddelen werken ook prima. Vermijd in ieder geval toevoegingen die goed zijn voor de handen. Dat zijn olie achtige producten waar latex niet tegen kan.

 

En ik besef dat er meerdere wegen zijn om je latex / rubber kleding optimaal te laten glimmen en onderhouden. Voel je vooral uitgenodigd om je ervaringen hier te delen

 

 

 

Lekker viesmaken

Waarom gebruik ik deze drie producten? Altijd en iedere keer als ik latex gedragen heb, was (ontvet) ik de latex op de hand in handwarm water.

 

Na een avond / nacht dragen van mijn latex kleding zit er wel iets van zweet, lichaamsvetten, nicotine, rode wijn en allerlei andere vormen van feest op mijn latex. Allemaal geen probleem, zelfs de rode wijn niet.

 

 

Even niet aan denken

Ik ontdoe op korte termijn mijn latex van alles wat ik ongewild meeneem tijdens het dragen. En geloof me maar.... ik heb na een feest andere prioriteiten dan het wassen van mijn gedragen latex.

 

Ik doe dat in de loop van de volgende dag.

 

 

Filmpje gebruik Vivishine en latex wassen.

 

 

Lekker schoonmaken

In de loop van de volgende dag ben ik dus mijn (onze) latex kleding lekker aan het wassen. Als onze latex, zeker als het nog relatief nieuw is (ik heb het nu dus over haar latex), de neiging heeft om aan elkaar te plakken dan weet ik dat ik goed bezig ben.

 

En dan goed uitspoelen. In Dreft zitten stoffen die langdurig contact met latex niet nodig maken en waarschijnlijk ook niet wenselijk.

 

 

Vivishine in het gebruik

En nu komt de grote glim “truuk”. Wederom handwarm, schoon water in de afwasbak.  En 1 "knijpje" vloeistof uit de fles met Vivishine. En je latex natuurlijk.

 

Nu de latex wat lafjes "wassen" en je merkt dat de Vivishine aan de latex hecht. Doe je latex binnenste buiten en herhaal het Vivishine knijpje en het wassen.


Een "knijpje" is iets wat je zelf een beetje moet uitzoeken. Wel liever eerste te weinig (de latex blijft plakken alsof het statisch is) dan te veel.

 

Te veel Vivishine maakt je latex zo "nattig" en heb je eerder kans dat je rits loslaat. En je Vivishine verdwijnt in de gootsteen. En dat vinden we zonde. Je krijgt ook (tijdelijk) een mooi glimmende wasbak. Ook een glimmende (en gladde) vloer (als je een wildwasser bent). Dat is een duidelijke afrader.

 

Als je teveel Vivishine hebt gebruikt, was je gewoon weer de latex en begin je opnieuw.

 

 

Latex goed droog maken 

De latex jurk, top of legging schud ik rustig uit boven de wasbak. Het merendeel van het water ben ik dan al kwijt. Met een schone handdoek dep ik de latex helemaal droog. Vergeet vooral de rits niet. En dan ook achter het flapje.

 

Even een nachtje (in het donker!) uitgehangen laten drogen, zodat de tape van de rits ook goed droog is en……Voila, de latex kleding is weer schoon, glimmend en klaar voor een volgende keer.

 

 

Siliconen hulpmiddel

De oplettende lezer heeft het siliconen glijmiddel nog niet voorbij zien komen. Sommige latex kleding stukken krijg je echt niet aan zonder hulp van siliconen glijmiddel. Een latex legging of latex top met lange mouwen bijvoorbeeld. En jurkjes en top. Bovendien zit de latex dan ook fijner.

 

En je latex schuurt niet zo over elkaar tussen je benen en onder je armen. Dit komt de duurzaamheid van je latex ten goede. Daarnaast voldoet siliconen glijmiddel ook prima in de slaapkamer. Niet vergeten dus.

 

 Glide siliconen glijmiddel

 

En glimmen maar

Dus maak het jezelf gemakkelijk. Zorg dat je Vivishine en siliconen glijmiddel altijd in de buurt hebt van je latex. Dan ben je wat aantrekken van je latex betreft het winnende team.

 

Klik hier voor jouw aanbieding Vivishine (laagste prijs)

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren